MIZZON AMARONE – Della Valpolicella
Mizzon – Et af de mindste ”Amarone-huse” i Valpolicella .
Vinmark:
“Tendone” med 60 år gamle vinstokke. De bedste druer bliver håndplukket i træbakker og bliver tørret på loftet i ca 4 måender, og presset og gæret i begyndelsen af Januar
Druer:
6%Corvina 20% Rondinella, 10% Corvinone
De sidste 10% er Dinrealla, Olseste, Negerara og Molinara
Druerne håndhøstes og en periode på ca 3 dage.
Lagering:
Minimum 36 mdr. i franske egetræsfade, 6 mdr. i ståltank og 9-12 mdr. i flakse
Alcohol 15%
Serveres ved ca 18C, åben flasken mindst en time før.
Den perfekte vin til kryderet retter, and/gås og skimmeloste.
Denne vin kan lageres i mange år.
Drives af en mand med lidt hjælp fra familien i høsten
Cantina Mizzon, er et af Valpolicella´s mindste vinhuse ( 4,7 ha. ), og er de sidste 5 år kommet i top 10, som et af de bedste vinhuse i Veneto. Dette lille vinhus drives af kun én mand – Nicola, efter sin morfar. .
Vinbeskrivelse:
Når druerne har tabt 40-45% af deres oprindelige vægt og smagsstoffer og sukker derved er blevet stærkt koncentrerede, gæres de koncentrerede druer separat efter druetype. Lagres derefter 36 måneder på egetræsfade. En meget intens Amarone med en herlig vedvarende duft af friske kirsebær og søde modne blommer, som fornemt smelter sammen med sødmefyldte krydderurter, kaffe, chokolade og lakrids. Super koncentreret, aromatisk, velstruktureret Amarone, som giver en kanon oplevelse. . .