PURO – IGT Toscana
“Brunello-Dræberen”’
Druetyper:
100% Sangiovese
Jordtype:
Argillous (lerjord med sten)
Sandjord
Lagering:
12 mdr. i franske egetræsfade og 24 mdr. i flaske
Alc:14 %
En oplagt ledsager til grillet oksekød eller andre intenst smagende kødretter.
Serveringstemperatur: 18-20°C
Brunello Dræberen: Her er endelig en vin som kan slå de fleste Brunello’er, og er faktisk fremstillet på samme metode/druer. Men den koster ikke 3-400 kr
Er du til Toscana, er denne vin i den tungere ende, og det passer nu meget godt til denne kraftkarl, gjort på en af Italiens ældste druer, Sangiovese, som kommer fra det latinske ”Sangue di Giove” – eller på dansk ”Jupiters Blod”.
Ruggero, grundlægger, købte vingården, i 1961, for at følge sin passion for natur og landskab. De første år med hovedvægten på Oliven, men mente at de var naturligt, at han implanterede vinmarker. I dag er det Datter af Alessandro, Maria Sole , der repræsenterer den tredje generation – Ficomontanino er et af Toscanas mindste vinhuse på kun 4,8 ha.