SCHICCOLATO – Toscana “Super Toscan” 2019
Druetyper:
Sangiovese 95% & 5% Merlot
Jordtype:
Bakket, leret-kalkholdig jord med grus.
Fremstilling:
Alle druerne høstes manuelt og sorteres ved
ankomst på vingården. Lang alkoholisk gæring med kontrolleret temperatur, i omkring 15 dage ved en temperatur på 20 og 24 °. Derefter en lang maceration (vinen ligger med alle drue-rester) i yderligere 30 dage.
Lagering:
14 mdr. på små franske egefade. Og minimum 12 mdr. på flaske.
Alc: 14,5 %
Åbnes 2 timer inden servering
SCHICCOLATO betyder den knækkede eller den revnet !!
“Supertoscanske” vine er de røde toscanske vinblandinger, der inkluderer ikke-oprindelige druer som Merlot , Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Syrah . Disse druesorter er ikke godkendt af det officielle DOCG. Denne vin er Coeli Aula’s hyldest og fortolkning af Sangiovese-druen. Druerne kommer fra samme marker som bruges til IL Bradese Chianti Classico, men tanken med denne vin er at vise sangiovese druens unikke karakter i fuld vigør. Høsten udføres manuelt og efter en yderst omhyggelig selektering af de bedste druer presses de meget nøje. (Familiens egen vin)
Denne vin er perfekt alle grill-retter. . . Entrecote, Tournedos, Lammekoteletter. . . med råstegte kartofler og svampesauce.
Nyd denne lækre ”Super Toscan’er” hvis du er til lækre kraftige vine, eller gem den et par år og få en super oplevelse.. Gemme-potentiale +15 år, fra høst året (2006, 2016 & 2019 er top-årgange i sidste 20 år)
Vingården blev købt af Giuseppe Barni i 1949, under hans vejledning, blev vinmarkerne og produktionen af vin betydelig forbedret. I tre generationer fortsatte virksomheden sin produktion med altid at søge højere kvalitetsstandarder. Og i dag er det fjerde generation der plejer af vinmarkerne i fuld respekt for naturen, deraf valget af økologisk landbrug, og skabelsen af kvalitetsprodukter.