SCHICCOLATO – Toscana “Super Toscan” 2019

Druetyper:
Sangiovese 95%   &   5% Merlot

Jordtype:
Bakket, leret-kalkholdig jord med grus.

Fremstilling:
Alle druerne høstes manuelt og sorteres ved
ankomst på vingården. Lang alkoholisk gæring med kontrolleret temperatur, i omkring  15 dage ved en temperatur på 20 og 24 °. Derefter en lang maceration (vinen ligger med alle drue-rester) i yderligere 30 dage.
Lagering:
14 mdr. på små franske egefade.                                                                                        Og minimum 12 mdr. på flaske.

Alc: 14,5 %

Åbnes 2 timer inden servering

SCHICCOLATO betyder den knækkede eller den revnet !!

“Supertoscanske” vine er de røde toscanske vinblandinger, der inkluderer  ikke-oprindelige druer som Merlot , Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Syrah . Disse druesorter er ikke godkendt af det officielle DOCG.  Denne vin er Coeli Aula’s hyldest og fortolkning af Sangiovese-druen. Druerne kommer fra samme marker som bruges til IL Bradese Chianti Classico, men tanken med denne vin er at vise sangiovese druens unikke karakter i fuld vigør. Høsten udføres manuelt og efter en yderst omhyggelig selektering af de bedste druer presses de meget nøje. (Familiens egen vin)

Denne vin er perfekt alle grill-retter. . . Entrecote, Tournedos, Lammekoteletter. . . med råstegte kartofler og svampesauce.

 

Nyd denne lækre ”Super Toscan’er” hvis du er til lækre kraftige vine, eller gem den et par år og få en super oplevelse.. Gemme-potentiale +15 år, fra høst året (2006, 2016 & 2019 er top-årgange i sidste 20 år)

Vingården blev købt af Giuseppe Barni i 1949, under hans vejledning, blev ​​vinmarkerne og produktionen af ​​vin betydelig forbedret. I tre generationer fortsatte virksomheden sin produktion med altid at søge højere kvalitetsstandarder. Og i dag er det fjerde generation der plejer af ​​vinmarkerne i fuld respekt for naturen, deraf valget af økologisk landbrug, og skabelsen af ​​kvalitetsprodukter.