IL BRADESE -DOCG Chianti Classico

San Casciano i Val di Pesa

Druetyper:
95% Sangiovese  5% Merlot

Jordtype:
Argillous (lerjord med sten) & Sandjord

Fremstilling:
Alle druerne høstes manuelt og sorteres ved
ankomst på vingården. Lang alkoholisk gæring med kontrolleret temperatur, i omkring  15 dage ved en temperatur på 24 og 26 °. Derefter en lang maceration (vinen ligger med alle drue-rester)  i yderligere 15 dage.

Lagering:

2 mdr. i 100 år gamle beton-tanke og derefter 12 mdr. på træfade. Og 6 mdr. på flaske, inden de frigives

Alc:
14 %

Åbnes 2 timer inden servering

 

Produktionsområdet for “Chianti Classico” er det område, der strækker  sig mellem Firenze og Siena. Det er et lille område i Toscana, som omfatter byerne Castellina i Chianti, Gaiole in Chianti, Greve, Radda in Chianti og del af områderne Barberino, Castelnuovo Berardenga, Poggibonsi og San Casciano i Val di Pesa.

Kvaliteten af Chianti classico er generelt høj, også højere end den regulære Chianti docg. Hvor den almindelige Chianti ofte skal drikkes ung, har Classico vinene godt af at ligge nogle år, kan snildt klarer 8-10 år.

Denne vin er perfekt til retter med svampe, og matcher rigtig godt til alle retter med vildt, eller mørt oksekød. . .

IL Bradese, er kåret af Gamberro Rosso, som en af de 100 bedste vine i Italien.

Vingården blev købt af Giuseppe Barni i 1949, under hans vejledning, blev ​​vinmarkerne og produktionen af ​​vin betydelig forbedret. I tre generationer fortsatte virksomheden sin produktion med altid at søge højere kvalitetsstandarder. Og i dag er det fjerde generation der plejer af ​​vinmarkerne i fuld respekt for naturen, deraf valget af økologisk landbrug, og skabelsen af ​​kvalitetsprodukter.