Recioto Della Valpolicella CLASSICO

Høsten af ​​de bedste druer (“recie”, deraf navnet Recioto) bliver efter en lang tørring på tørreloftet, til en vin med en særlig og yndefulde egenskaber.

Vinmarker:
Tendone med 60 år gamle vinstokke, med typiske og gamle druer, fra bakker mod sydøst. Morgen eksponering for solen, og med lerjorden.

Produktion:
De bedste druer vælges og høstes og tørres på sivmåtter på de typiske tørrelofter i ca. 5 måneder, og derefter presses de i slutningen af ​​februar.

Det kan hænde, at druerne udvikler botrytis cinerea, den søde råd, som giver vinen endnu mere finesse og flere nuancer

Lagering:
6 måneder i franske tønder, 6 måneder i ståltanke og 9 måneder i flaske.

Druer:
75% Corvina, 15% Rondinella,                                                                                          10% Corvinone, oseleta, Negrara, Dindarella

Farve:
Stærk rubinrød og med duft af vilde rosenblomster, en antydning Kirsebær syltetøj

I begyndelsen af oktober, udvælges kun de allerbedste klaser. De udsøgte klaser, anbringes forsigtigt i kasser, der rummer 6 kg

Den søde, kraftige Recioto står ofte lidt i skyggen af den langt mere berømte Amarone. Det er lidt synd, for den er en flot repræsentant for vinene fra Valpolicella og et godt alternativ til de gængse dessertvine. Prøv den f.eks. til tørrede kager eller meget stærk ost, eller også til risalamande. Recioto udgør kun 1.5% af Amarone produktionen.+