LIVIUS GARNACHA Årgang 2013
Noget af det bedste Rioja jeg har smagt” Ivan Gundersen
Druetype:
100% Garnacha ( vinstokke plantet mellem 1915 og 1940 )
Vinmarker:
(højde 690 m.o.h.) Lerjord med sten
Maceration: (gæring)
Saften er kold forgæret i 5 dage for at udtrække et maksimalt antal frugtige aromaer. Kontrolleret gæring ved 24º C Manuel vertikal presse anvendes i processen. Malolaktisk gæring udføres i tønder.
Lagering:
22 måneder i nye amerikanske, ungarske
og franske egetræsfade.
Plus 24 måneder på flaske
14,5%
A bold and energetic Garnacha that radiates waves of black and red fruit on top of liquorice and aniseed, but finishes a bit hot.
“This is 101% Garnacha”
Druerne høstes i hånden i 15 kg kasser, så frugten ikke bliver presset, før den når vingården. Dette er nødvendig for at for at bevarer frugtens aroma, samt kompleksiteten og strukturen af den fremtidige vin. På vingården sorteres druerne manuelt på et sorteringsbord, derefter presses og gærer ved en kontrolleret temperatur på 24 grader.