LIVIUS TEMPRANILLO Årgang 2010

Noget af det bedste Rioja jeg har smagt” Ivan Gundersen
Druetype:
100% Tempranillo ( 118- 99 år gamle vinstokke )
Vinmarker:
(højde 690 m.o.h.) Lerjord med sten
Maceration: (gæring)
Lang maceration, 20-22 dage, under kontrollerede temp. Mellem 25 og 27 grader VIVINO
Lagering:
29 måneder i nye amerikanske, ungarske
og franske egetræsfade.
Plus 24 måneder på flaske
14,5%
Gemme-potentiale:
+ 25 år Drinking Window: 2022 – 2038
A bold and energetic Tempranillo that radiates waves of black and red fruit on top of liquorice and aniseed, but finishes a bit hot.
“a kind of a Spanish Super Toscan”
Druerne høstes i hånden i 15 kg kasser, så frugten ikke bliver presset, før den når vingården. Dette er nødvendig for at for at bevarer frugtens aroma, samt kompleksiteten og strukturen af den fremtidige vin. På vingården sorteres druerne manuelt på et sorteringsbord, og derefter presses og gærer druerne ved en kontrolleret temperatur på 25 – 27 grader. Dette er en vin man drikker, når man har fortjent det. . . .
Det er officielt. Fredag den 1. April 2023, meddelte Rioja Regulatory Council, at efter at have smagt prøver fra over 284 millioner liter vin fra 2010-høsten, ville denne årgang blive vurderet som fremragende.
Nogle mennesker i Rioja er gået så langt som til at sige, at 2010 er den bedste årgang i de sidste 50 år. Det er en mægtig stærk udtalelse at komme med, når man ser tilbage til 1964, bredt citeret som den bedste Rioja-årgang nogensinde.