COELI AULA RISERVA – DOCG Chianti Montespertoli

Druetyper:
90% Sangiovese (op til 60 år gamle), 5% Colorino, 5% Canaiolo

Jordtype:
Argillous (lerjord med sten) & Sandjord   550 m.o.h.

Fremstilling: Lang alkoholisk gæring med kontrolleret temperatur,  i omkring  15 dage ved en temperatur på 24 og 26 ° C. Derefter en lang maceration (vinen ligger med alle drue-rester) i yderligere ca. 20 dage.
Lagering:
2 mdr. i gamle beton-tanke og derefter 12 mdr. på træfade. Og 5-6 mdr. på flaske, inden de frigives

Alc: 14,5 %

Åbnes 2 timer inden servering og få en oplevelse

Chianti Montespertoli DOCG dyrkes omkring byen Montespertoli,  og selv om området faktisk ligger i subzonen Colli Fiorentini, som den var en del af indtil 2002, er den alligevel tildelt sin egen zone med dertil hørende regler og love.  Montespertoli ligger 26 km syd for Firenze

Kvaliteterne her er så interessante, at vinbønderne, modsat de andre  subzoner, meget gerne reklamerer  for Montespertoli-navnet på etiketten.

Denne vin er som skabt til en god bøf, med bearnaise eller en god Coulotte steg . . .
Måske  verdens bedste Chianti Riserva

Allerede fra det 9. århundrede er der vidnesbyrd om den lokale sognekirken Santa Maria a Coeli Aula, lavede vin på dette sted. I området var landbruget, levebrød for de familier, der boede der, og derfor har vin- og olivenproduktionen udviklet sig gennem årene. Vingården blev købt af Giuseppe Barni i 1949, under hans vejledning, blev ​​vinmarkerne og produktionen af ​​vin betydelig forbedret. I tre generationer fortsatte virksomheden sin produktion med altid at søge højere kvalitetsstandarder. Og i dag er det fjerde generation der plejer af ​​vinmarkerne i fuld respekt for naturen, deraf valget af økologisk landbrug, og skabelsen af ​​kvalitetsprodukter.

COELI  AULA  betyder Himmelens klasseværelse