COELI AULA RISERVA – DOCG Chianti Montespertoli
Druetyper:
90% Sangiovese (op til 60 år gamle), 5% Colorino, 5% Canaiolo
Jordtype:
Argillous (lerjord med sten) & Sandjord 550 m.o.h.
Fremstilling: Lang alkoholisk gæring med kontrolleret temperatur, i omkring 15 dage ved en temperatur på 24 og 26 ° C. Derefter en lang maceration (vinen ligger med alle drue-rester) i yderligere ca. 20 dage.
Lagering:
2 mdr. i gamle beton-tanke og derefter 12 mdr. på træfade. Og 5-6 mdr. på flaske, inden de frigives
Alc: 14,5 %
Åbnes 2 timer inden servering og få en oplevelse
Chianti Montespertoli DOCG dyrkes omkring byen Montespertoli, og selv om området faktisk ligger i subzonen Colli Fiorentini, som den var en del af indtil 2002, er den alligevel tildelt sin egen zone med dertil hørende regler og love. Montespertoli ligger 26 km syd for Firenze
Kvaliteterne her er så interessante, at vinbønderne, modsat de andre subzoner, meget gerne reklamerer for Montespertoli-navnet på etiketten.
Denne vin er som skabt til en god bøf, med bearnaise eller en god Coulotte steg . . .
Måske verdens bedste Chianti Riserva
Allerede fra det 9. århundrede er der vidnesbyrd om den lokale sognekirken Santa Maria a Coeli Aula, lavede vin på dette sted. I området var landbruget, levebrød for de familier, der boede der, og derfor har vin- og olivenproduktionen udviklet sig gennem årene. Vingården blev købt af Giuseppe Barni i 1949, under hans vejledning, blev vinmarkerne og produktionen af vin betydelig forbedret. I tre generationer fortsatte virksomheden sin produktion med altid at søge højere kvalitetsstandarder. Og i dag er det fjerde generation der plejer af vinmarkerne i fuld respekt for naturen, deraf valget af økologisk landbrug, og skabelsen af kvalitetsprodukter.
COELI AULA betyder Himmelens klasseværelse