Ripasso Valpolicella

Classico Superiore

 

Druetyper: 60% Corvina, 20%Corvinone, 10%Rondinella  5%Molinara, 5%Croatina

Vinmark:
”Pergola Veronese” med 46 år gamle vinstokke

Maceration: (gæring)
Presset og gæret (i ca 7 dg.) første gang i september Efter Amarone-produktionen i februar, gæres vinen igen på rester af kvas/skaller fra de tørrede Amarone-druer.                                                                                                            Denne proces tager normalt 5-7 dage, men Mizzon, bruger 12-14 dage, og det kan smages. . . .

Lagering:

18-20 måneder i franske og slovenske egetræsfade og 8 mdr. i store tanke og ca. 6 mdr. i flaske.

Alc.: 14%

*Åbnes gerne 2 timer før servering* 

”Måske verdens bedste Ripasso”     

Mizzon Ripasso Classico  er en kraftig og afbalanceret Ripasso, som overgår mange supermarkeds-amaroner.

Den mørkrøde farve efterfølges af en intens, blød og elegant duft af mørke bær med krydderier og diskret fadpræg med vanilje. I smagen er den koncentreret med en elegant finesse, blød, charmerende og imødekommende frugt med en lang eftersmag med lækker saftighed.

Mizzon Ripasso passer til rigtig mange ting. Først og fremmest er det jo en vin som kan drikkes alene, men passer fint til rødt kød, vildt, lam, modne oste og kan også klare en flæskesteg.